Gdansk

I helgen var vi en tur i Polen, nærmere bestemt i den flotte havnebyen Gdansk. Byen har en utrolig vakker historisk bydel med fantastisk arkitektur. Mange av de flotte bygningene er blitt møysommelig gjenoppført etter å ha blitt jevnet med jorden under 2. verdenskrig. I den historiske bydelen finner man Mariakirken som er verdens største mursteinskirke. Den ble påbegynt på 1300-tallet. Zuraw Gdanski kalles den gamle kranen fra 1444 ved elven Motlawa. Den er en av byens mest fotograferte og gjenkjennelige byggverk. Det var i Gdansk Lech Walesa og Solidaritet ble begynnelsen på slutten for kommunismen i desember 1980. I Gdansk finnes et godt utvalg av restauranter, puber og barer. Ønsker man å gå på shopping, finnes det også flere store kjøpesentre her:-)

9 thoughts on “Gdansk

  1. Der var det kjempefin arkitektur. Og det så veldig koselig ut.Vi var i Polen for noen år siden, i Warzawa, hovedstaden. Det var på nyåret og altfor kaldt og vått til å nyte det helt, men vi så mange fine perler. Jeg synes det var så god mat der.Savner å ta slike små turer, men det er helt uaktuelt nå, siden vi har skikkelig mye å gjøre på jobb disse tider. Det går nemlig superbra etter at vi flyttet butikken i september.Så er det strax fredag IGJEN! God helg ( selv skal det jobbes….sukk)

    Like

  2. Hej Marianne!Vi har inte haft någon internetanslutning på över en vecka så jag har inte kunnat skriva och tacka dig för den jättefina boken! Den var så mysig och full med vackra bilder, norska interiörbilder, jag älskar ju Norge! Jag gjorde ett inlägg på min blogg om boken (via mobilen) och alla tycker boken verkar så jättefin.Jag vill bara tacka igen och önska dig en fortsatt trevlig adventstid!KramarAgneta

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s