Villa Fridheim

I dag har vi vært en tur på Norefjell for å se på en hytte vi har lyst til å bygge maken til. På hjemveien kjørte vi en tur innom en av fylkets turistattraksjoner. Villa Fridheim er et av Norges største og best bevarte hus i sveitserstil. Huset ble bygget som landsted i 1892 av trelasthandler Svend Haug. På Bjørøya, midt i Krøderfjorden, ligger villaen som et Soria Moria slott med sitt 30 meter høye tårn. I siste liten ble villaen reddet fra sanering i en brannøvelse i 1980. Kråkeslottet ble restaurert og fredet og inneholder i dag blant annet et eventyrmuseum. Det er heller ingen ting å utsette på den flotte utsikten fra Villa Fridheims hage:-)oria» slotto


GØØ

2 thoughts on “Villa Fridheim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s