Tyttebær

Rundt hytta er det mye tyttebær og i går fikk jeg plukket litt. Vi bruker stort sett tyttebær til syltetøy, men det har også andre bruksområder. Et kjerringråd ved begynnende forkjølelse er å spise 1-2 dl frosne tyttebær. Et annet tips er å lage tyttebærrømme. Dette smaker godt til mye, blant annet gravet mat. Du trenger 3 dl seterrømme og 1 dl rørte tyttebær som du rører sammen. La gjerne blandingen stå i kjøleskapet en stund for å trekke smak før bruk. 

Nyt søndagen!


6 thoughts on “Tyttebær

  1. Takk for hyggelig hilsen! Så flott å kunne plukke tyttebær i oktober! Nå er de på sitt beste. Kanskje jeg skal ta en tur over bekken og plukke noen jeg også. Har hoppa over hele tyttebærplukkinga i år. Har mer enn nok i fryseren fra i fjor. Men så er det dette med noen nyplukkede og nyrørte da.Klem fra Ingunn

    Like

  2. Tyttebær er et must til kjøttkaker og annet tungt kjøtt.Har du forsøkt russedessert? Du moster tyttebærene og visper dem til en rosa krem. Du må ha sukker i, ellers blir det ikke dessert, da. Det er sååååå godt!!!! Eller var det Melis, tro??? Veldig godt iallefall .

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s