Trysilvotten

Jeg har tidligere skrevet om vottene jeg håpet ble ferdig i tide til jul. Sent på kvelden lille julaften strikket jeg ferdig den siste tommelen, så vottene havnet heldigvis under juletreet. Vottene har jeg strikket til min svigerfar. Hans far var født og oppvokst i Trysil, og i dag brukes småbruket han vokste opp på som familiens feriested. Trysilvotten har sin opprinnelse fra en oppskriftkonkuranse på 1930 tallet. Det kom inn mange forslag. De tre beste mønstrene ble valgt ut og votter ble strikket og solgt på Trysil Husflidscentral. I 2008 begynnte Trysil Husflidslag arbeidet med å samle mønstrene til et hefte. Alle mønstrene ble tegnet opp på nytt, skrevet oppskrift til, og det ble strikket votter av mange av mønstrene. 

Nå tilbringer vi noen deilige romjulsdager på hytta. Her er det heldigvis snø og i dag skinner sola også.
På tide å komme seg ut og nyte den fine dagen:-)
Ønsker dere alle en flott søndag!


10 thoughts on “Trysilvotten

  1. Så nydelige votter – herlig mønster, tenker svigerfar ble glad:)Selv har jeg strikket selbuvotter til den store gullmedaljen for å gi bort i julegave.Har aldri strikket selbumønster før, men du verden så greit det gikk – så nå er jeg bitt av basillen:)Ønsker deg en finfin romjulssøndag:)Klem Marianne

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s